Концерт за 100 година Куд-а Абрашевић13. Nov. 2005 • 19:22

Мешовити црквени хор Св. Јовам Богослов је на позив мешвитог хора Куд „Абрашевић“ узео учешће у реализацији овог концерта који је одржан као један од најважнијих концерта овог друштва. На концерту су наступили ветрани хора „Абрашевић“, сениори хора „Абрашевић“ и омладиснки и дечији састави хора „Абрашевић“ као и тамбурашки оркастар „Бисерница“ , значајна секција овог друштва. Концерт је трајао пуна два сата а препуна дворана шабачке Гимназије одзвањала је аплаузима.Сваки ансамбл се представио другачијим репертоаром.Концертом је дириговала порф. Снежана Ранковић Ђерић, за коју је ово био опроштајни концерт од Куд-а „Абрашевић“.

Турнеја мешовитог хора Куд „Абрашевић“ – Шабац

Кефалонија – Грчка, септембар 2005.

Придужујући се мешовитом хору Куд „Абрашевић“ , део црквеног мешовитог хора, певао је заједнички прогарам са члановима хора Куд „Абрашевић“ у пратњи тамбурашког оркестра „Бисерница“ под дириенствим вођством маестра Снежане Ранковић – Ђерић. На концертима су извођена дела славног грчког композитора Микиса Теодоракиса.

Црквени хор Св. Јован Богослов појао је и на Светој Литургији у манастиру Св. Герасима и одржао целовечерњи концерт у оквиру турнеје.