Дечји хор св. Јован Богослов24. Nov. 2005 • 19:20

Дечји хор Св. Јован Богослов основан је 15. новембра 2005. године, као подмладак мешовитог хора Св. Јован Богослов – Саборне цркве Св. Петар и Павле у Шапцу.

Чланови хора су деца школског узраста која посећују часове веронауке и негују интересовања о духовним спознајама у својим основним школама.

Оснивању хора помогли су вероучитељи свих основних и средњих школа из Шапца на челу са координатором свештеником Милошем Петровићем.

Овај ансамбл је врло брзо освојио симпатије и стекао подршку свих свештеника шабачке Епархије, на челу са Његовим преосвештенством господином Лаврентијем, који будно прате његове активности.

За собом имамо само један концерт који је одржан у нашем храму на дан Св.Саве.

Наредни наступ ансамбл ће имати 12. марта – у недељи православља у храму у нашем граду.

Представићемо се са нове три композиције. И ове композиције хор ће извести уз инструменталну пратњу. Објашњење за овакав начин извођења је у томе што сваки дечји ансамбл има овакве прве кораке. У нади да ћемо за коју годину равноправно наступати са мешовитим хором наше цркве, изводећи ставове из Литургије по Св. Јовану Златоустом у а capella стилу, позивамо Вас да присуствујете нашем концерту.